Windows XP Yıkılmadı, Ayakta!
03/04/2015

Microsoft'un tam 1 yıl önce desteği sonlandırdığı emektar işletim sistemi Windows XP'nin terk edilmesi kolay olmuyor. İşletim sistemi hâlâ Windows 8 ve 8.1'den daha çok kullanılıyor.

Microsoft'un emektar işletim sistemi Windows XP'nin terk edilme süreci günümüzde de devam ediyor. 2001 yılı Ağustos ayında üreticiler için, Kasım ayında ise son kullanıcılar için yayınlanan işletim sistemi 14 yılı geride bıraktı. Son yıllarda Microsoft tarafından yürütülen "Windows XP'den vazgeçin" çağrılarına rağmen yüksek oranda kullanıcı hala eski işletim sisteminde ısrarcı.

Windows 8 ve 8.1'i geçti

Netmarketshare sitesinin son verileri, Windows XP'ye desteğin kesilmesinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra, işletim sisteminin payının Windows 8 ve 8.1'in üzerinde olduğunu gösteriyor. Mart ayı verilerine göre Win XP'nin payı yüzde 16.94 oranında. Windows 8 ve 8.1 kullanıcılarının payı ise 14.07 olarak belirlenmiş durumda.

Güncelleme desteği yok ama...

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında güncelleme desteği sona eren Windows XP, Microsoft'un bu hamlesi ile pazar payı kaybetmeye başlamıştı. Buna rağmen, emektar işletim sisteminin pazarı tamamen terk etmeye niyati yok gibi görünüyor. Bakalım yaz aylarında gelmesi beklenen Windows 10 pazara nasıl etki edecek?

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net

Ekleyen:sinan2727