Windows 10 kullanıcılarına müjdeli haber!
20/10/2018

Windows 10 güncelleme ile birlikte bilgisayarları hızlandıracak!

 

Bildiğiniz üzere 2018'in ilk saatlerinde Spectre ve Meltdown krizi gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanılan bir dizi can sıkıcı sorunların ardından yayınlanan yazılım güncellemeleri ile Spectre ve Meltdown sorunu ortadan kaldırılmıştı. Ancak yayınlanan güncellemeler ile birlikte her ne kadar bilgisayarları güvenli hale getirse de, işlemcilerin tam kapasite ile kullanılmasını engellemişti.

 

Her ne kadar Spectre ve Meltdown sorunları yazılım güncellemesi ile birlikte ortadan kalksa da, bilgisayarların performansında ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

Windows 10 güncelleme

Performans düşüşünün ardından birçok kullanıcıdan gelen şikayetleri değerlendiren Microsoft, ilerleyen günlerde yayınlayacağı Windows 10 güncellemesi ile birlikte bilgisayarların hızını yüzde 20 ila yüzde 30 arasında artıracağını müjdeledi.

Yaşanan performans düşüşünü ortadan kaldıracak olan Microsoft, kullanıcıların daha iyi bir Windows deneyimi yaşaması adına, her türlü şikayeti göz ardı etmeden, çalışmalarına devam ediyor.

Neler yaşanmıştı?

Teknoloji dünyası 2018'in ilk ışıklarına Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları ile uyanmıştı. Piyasadaki neredeyse tüm işlemcileri etkileyen bu güvenlik açığının ortaya çıkmasının ardından; Intel, AMD, Microsoft ve Apple gibi dev isimler güncellemeler yayınlamış ve nispeten bu açıkları kapatmışlardı.

Güvenlik yaması ile performansı %20'ye varan kayıp yaşayan işlemcilere bu güncellemenin yüklenmesi şiddetle tavsiye edilmişti.

 

 
Highslide JS
Kaynak:https://shiftdelete.net

Ekleyen:sinandemir272