Basit Çözümlü Konsol Örnekleri 1
C# Çok boyutlu Dinamik Dizi Örnegi
 

C# Konsol Veri Girişi Örnek Uygulama Soruları

Değişkenler, veri girişi metodları (Console.ReadLine) , veri çıkışı metodları (Console.Write,  Console.WriteLine,) , tip dönüşümü metotları ( Conver.ToInt32) ve dört işlem ile ilgili bilgileri edindikten sonra buradaki soruları çözmeye çalışarak kendinizi sınaya bilirsiniz. Soruları iyi anlamanın doğru çözüm için önemli olduğunu unutmayınız.

 

  1. Klavyeden doğum yılı girilen bir kişinin yaşını hesaplayarak ekrana yazdıran program kodlarını yazınız.
  2. Klavyeden girilen sayının karesini hesaplayarak sonucu ekrana yazdıran program kodlarını yazınız.
  3. Klavyeden girilen 3 sayıyının ortalmasını bulan programı yazınız
  4. İki kenar uzunluğu girilen dikdörtgenin alanını ve çevresini hesaplayarak sonuçları ekrana yazdıran C# konsol uygulamasını yapınız.
  5. Klavyeden girilen yarıçap değerine göre bir dairenin alanını ve çevresini hesaplayarak sonucu yazdıran c# konsol uygulamasını yazınız. (pi sayısını sabit tanımlayarak 3 değerini hesaplayınız  Dairenin Çevresi = 2*pi*r, Dairenin Alanı = pi * r2 formülleri ile hesaplanır. )
  6. Dik kenar uzunlukları klavyeden girilen bir üçgenin hipotenüs uzunluğunu bularak sonucu ekrana yazdıran c# konsol uygulamasını yapınız.
  7. Klavyeden girilen x ve y değerleri için 5x + 3y2 denkleminin sonucunu bularak ekrana yazdıran program kodlarını yazınız.
  8. Bir ürüne ait girilen alış fiyatı, kdv oranı ve kar oranına göre ürünün satış fiyatını bularak sonucu ekrana yazan program kodlarını yazınız.
  9. 1 den başlayarak klavyeden girilen sayıya kadar olan tüm sayıları toplayarak sonucu yazdıran c# konsol uygulamasını yazınız.  (Birden n e kadar olan sayıların toplamı  1 +2 +3 + ... +n = ( n * (n+1 ) ) / 2 )
  10. Vize notlarının ortalamasının %40 ı ve final sınavının %60 ının geçerili olduğu bir sınav sisteminde 2 vize ve 1 final notu girilen bir kişinin başarı notunu bulan c# konsol uygulamasını yazınız.

 


Adınız
:
Eposta
:



Resmi Degistir


damla
24/05/2014 - 14:44
for döngüsü ile ilgiliçözümlü örnekler
mustafa
31/03/2015 - 23:00

buradan çok güzel sınav sorusu hazırlanır

Lucifer
11/06/2020 - 22:07

pratik yapıp körelmemek için güel sorular

 
1 Sayfada toplam 3 yorum mevcut