Programlama Temelleri Dersi Proje/Performans Soruları

     

  1. Sayı tahmin oyunu yapımı:  Kullanıcı bilgisayar tarafından 0 ile 50 arasında rastgele üretilen bir sayıyı tahmin etmeye çalışacak. Her bir tahminden sonra tahmin edilen sayı tutulan sayıdan büyük ise Daha küçük bir sayı giriniz, tahmin edilen sayı tutulan sayıdan küçük ise Daha büyük bir sayı giriniz, eşit ise Tebrikler şeklinde mesaj verilecek. Kullanıcı 10 Tahmin hakkı sonucunda sayıyı bulamaz ise Kaybettiniz şeklinde mesaj vererek bilgisayar tarafından tutulan sayıyı yazdıracak.(sefik.net)
  2.  Dizilerle Telefon Rehberi Uygulaması: Bu telefon rehberi uygulaması diziler ile Yeni Kayıt Ekleme, Arama,Silme,   Listeleme işlemleri yapabilecek. Yeni Kayıt Ekle bölümünde kişinin adı soyadı ve telefon numarası bilgileri giriş yapılacak. Girilen bu değerler dizi değişkenler kullanılarak tutulacak. Arama bölümünde telefon numarasına veya isme göre arama yapılacak ve arama sonucunda bulunan bilgiler gösterilecek. Silme bölümünde telefon numarası veya isme göre silme işlemi yapılacak. Listeleme bölümünde dizide kayıtlı tüm kişilerin ad soyad ve telefon numarası bilgileri liste olarak görüntülenecek.(sefik.net)
  3.  Hatırlatıcı Uygulaması : Bu programda  girilen bir mesaj belirtilen saat ve tarihte ekranda görüntülenecek. Kullanıcı tarafından girilen bilgilere göre  mesaj belirtilen saat ve tarihte ekrana mesaj gösterecek ve bu sırada alarm benzeri bir ses çalacak. (sefik.net)
  4. Bilgi Yarışması : 10 sorudan oluşan bir bilgi yarışması hazırlanacak. Sorulara verilen cevaplara göre puanlama yapılacak. Doğru her cevap için 10 puan kazanacak olan kullanıcının yarışma sonunda cevapladığı sorulardan kaçtanesinin doğru, kaçtanesinin yanlış olduğu bilgisini ve kazandığı toplam puanı ekranda görmesi sağlanacak.(sefik.net)

 

Ekleyen:admin

Adınız
:
Eposta
:



Resmi Degistir


Yunus
05/12/2017 - 18:27

bana yardım edermısınız bu sorularda zorlandım 6 tane soru var yapamadım

 
1 Sayfada toplam 1 yorum mevcut