Firefox imleç sorunu
Asp.Net UnobtrusiveValidationMode Hatası Çözüm Yolu
 

Pages uzantılı dosyaları açmak

Apple tabanlı sistemler (macintosh )  için belge dosyası biçimi pages uzantılı olarak kayıt edilir. Bu dosyayı windows ortamında açmak için  dosyanın uzantısını zip olarak değiştirerek  zip dosyasını açın. QuickLook dizinine girin. 'Preview.pdf' dosyasını açabilirsiniz.

Dosya uzantısını değiştirmeyi bilmeyenler için :

Dosya isimlerinin yanında uzantısını görüyor olmalısınız. Yani dosyaadı.pages gibi. Göremiyorsanız, denetim masası, klasör seçenekleri altından bilinen dosya türleri için uzantıları gizle, kutucuğundaki seçimi kaldırın. Sonra dosyaya sağ tıklayarak yeniden adlandırı seçip .pages i  .zip olarak değiştirip onaylayın. Dosya adınız şu şekilde olduğunda dosya adı değiştirmeyi tamamladınız demektir.  "dosyaadı.zip"

Dosya uzantısını değiştirmeyi  başaramadıysanız dosyaya sağ tıklayarak birlikte aç ı seçip winrar veya winzip, izarch  vb. uygulama ile dosyayı açabilirsiniz. QuickLook dizinine deki  Preview.pdf yi tıklayarak belgeyi açabilirsiniz.

Machintosh kullanıcıları belgeleri windows ortamında açabilecekleri şekilde kayıt etmek için programda kayıt sırasında  File menüsünden export üzerinden, doc vs.  uygun bir formatla kaydedebilirler.
 

Ekleyen:admin


selcukk55
18/04/2017 - 17:42

sağ tıklayarak yeniden adlandırı seçip .pages i .zip olarak değiştirip onaylayın yaptım olmadı direk yeniden adlandırda yazanları silip "dosyaadı.zip" yazdım ve oldu teşekkürler

 
1 Sayfada toplam 1 yorum mevcut