Windows 7'ye Erken Veda Edilecek!
11/10/2013

 
Windows XP'ye uzun yıllar destek vermek zorunda kalan Microsoft Windows 7'de aynı durumun tekrarlanmasını istemiyor. Şirket Windows 7'ye erken veda edecek.

Yıllar içinde yaygınlaşan ve yerleşen eski sürümlerden kolay kolay kurtulamayan Microsoft, Windows 7'de benzer bir sürecin yaşanmasını istemiyor.  Uzun zaman Internet Explorer'ın eski sürümlerinin kullanım oranını düşürmeye çabalayan şirket, bir süredir de Windows XP'ye verdiği desteği kesmek için uğraşıyor.

Kullanıcıları önceki sürümlerden vazgeçirme çabasının yanı sıra, eski yazılımlara güncelleme desteğini de sürdüren Microsoft bu defa daha erken davranmaya kararlı görünüyor. Windowsitpro.com'dan Paul Thurrot'un iddiasına göre Windows 7'ye verilen destek Windows XP gibi uzun süreli olmayacak. Özellikle işletmeler, Ekim ayında yayınlanacak Windows 8.1'e geçmesi için teşvik edilecek.

Windows 7'nin hali hazırda 13 Ocak 2015'e kadar genel güncelleme,  14 Ocak 2020 tarihine kadar ise hata düzeltme ve güvenlik güncellemesi desteği bulunuyor. Bu tarihler öne çekilmese bile 2009 yılında piyasaya sürülen Windows 7'yeWindows XP'ye verilen destekten daha kısa süreli bir destek verilmiş olacak.

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727