XP'nin SVCHOST Hatası Düzeltiliyor
28/12/2013

 

Microsoft, geçtiğimiz ay güncelleme sonrası ortaya çıkan SVCHOST hatasını gidermek için tarih verdi. Bu ay, XP'nin çökmesine çare bulunacak.

 

Geçtiğimiz  ay  yaptığımız  haberde  XP'nin SVCHOST hatasını sizlere aktarmıştık. Service Pack 3  kullanan  Windows XP sahiplerinin, nadiren de olsa SVCHOST dosyasının aşırı şişmesi ve  işlemcinin  yüzde yüzünü kullanması  sebebiyle çökmelerle  karşılaştığını  duyurmuştuk.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki o  gün  yaptığımız  haberde  SVCHOST'u bilmediğimiz, yanlış  değerlendirdiğimiz  ya da virüs olabileceği  konusunu atladığımız  yorumlarda  belirtildi. Belirttiğimiz hata bunlardan tamamiyle bağımsız, Microsoft ekibinin  güncelleme  ile XP'ye aktardıkları bir  yazılım hatası. Bu hata yüzünden  işletim   sistemi  kendi kendini çökertiyor.

Microsoft  yetkilisi  Doug Neal, son  dönemde  bu hata ile  ilgili   raporların arttığını ve çözmek için yoğun bir  şekilde   çalışıldığını  aktardı. Neal ayrıca tatil   dönemi , yani  Aralık  ayının son  haftası  öncesi ya da sonrasında bu hatayı  düzelten  özel  XP  güncellemesi  yayımlayacaklarını belirtti.

Windows  XP'nin Nisan ayında sona ereceğini artık biliyoruz. Zaten DougNeal da XP'nin artık 12 yıllık bir  işletim   sistemi  olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini diğer Microsoft  çalışanları  gibi belirtmeyi ihmal etmedi.

 

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727