Windows 8 İçin Firefox Betası Yayınlandı
08/02/2014

 Mozilla, dokunmatik cihazlar için geliştirdiği Windows 8 Firefox'un beta sürümünü yayınladı. Modern arayüz üzerinde çalışan tarayıcının final sürümü de yakında geliyor.

 

Mozilla tarafından yaklaşık 2 yıl önce geliştirilmeye başlanan dokunmatikWindows 8 cihazlar için Firefox'un genel beta sürümü yayınlandı. Beklenenden çok daha yavaş ilerleyen projede yaşanan ertelemelere rağmen sonuca ulaşılmak üzere. Geliştiriciler arasında "Firefox Metro" olarak anılan yeni tarayıcının resmi adı da belli oldu. Tarayıcı "Firefox for Windows 8 Touch" adıyla kullanıma sunuluyor.

Modern arayüz için optimize edilmiş

Tamamen Windows 8 cihazlar üzerindeki dokunmatik deneyimine odaklanan tarayıcı, modern arayüz için optimize edilmiş olarak geliyor. Tarayıcının Aralık ayında ortaya çıkan ekran görüntüleri arayüz hakkında bazı ipuçları vermişti. Beta sürüm ile birlikte, Internet Explorer 11'i andıran arayüzden sonra özellikler tarafında da benzerlikler bulunduğu görülüyor.

Yerel özellikler destekleniyor

Windows 8 Touch için Firefox, IE11'e benzer bir şekilde çoklu parmak hareketlerini destekliyor. "Pinch to zoom" ve "one-tocuh swipe transitions" gibi özellikler Firefox tarafından da kullanılıyor. İşletim sisteminin, farklı uygulamaların modern arayüz üzerinde yan yana kullanılmasını sağlayan "snap" özelliği de Firefox tarafından desteklenen özellikler arasında.

 

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727