Veri Tasarrufu Uzantısıyla Artık İnternet Kotanız Bitmeyecek!
27/03/2015

Veri Tasarrufu Uzantısıyla Artık İnternet Kotanız Bitmeyecek!

Google'ın kullanıcılar için hazırladığı pek çok web çözümü sayesinde daha hızlı, gelişmiş ve güvenli bir internet kullanımının mümkün olduğu ortada. Sadece Chrome web tarayıcısıyla veya arama motoruyla değil, onlarca farklı web servisiyle de karşımıza çıkan Google, böylece on yıl önceki güvensiz ve tekin olmayan internet ortamını biraz daha düzene soktu diyebilirim.

Her ne kadar pek çok kullanıcı Google'ın internette adeta bir tekel olması hususunda şikayete sahip olsa da, Data Saver yahut Türkçe adıyla Veri Tasarrufu adlı uzantısı ile bu durumu daha da pekiştirecek gibi görünüyor.

Data Saver uzantısı, Google Chrome 41 ve üst sürüm kullanıcılarının web tarayıcılarına ücretsiz olarak ekleyebilecekleri ücretsiz bir uzantı olarak karşımıza çıktı. Uzantı Google Chrome'unuza ekli ve aktif olduğunda, ziyaret etmek istediğiniz web siteleri ilk olarak Google sunucularına gönderiliyor ve orada sıkıştırılıyorlar. Sıkıştırılan verilerin sizin tarayıcınıza gönderilmesi ise hem daha az kota kullanımını hem de daha hızlı sayfa yüklenmesini beraberinde getiriyor.

Şimdilik tüm kullanıcılara açık olmasa da size açılıp açılmadığını aşağıdaki indirme bağlantısını kullanarak kolayca test edebilirsiniz. Elbette Google Chrome'un en son sürümüne sahip değilseniz onu da yine aşağıdaki indirme bağlantısından indirebilirsiniz.

DATA SERVER İndirmek için tıklayınız...

GOOGLE CHROME İndirmek için tıklayınız...

Highslide JS
Kaynak:http://www.tamindir.com

Ekleyen:sinan2727