İstemci (Client) - Sunucu (Server)
Web Developer Programı Arayüzü
 

Asp.Net Uygulamasına Hazırlık

Asp.Net uygulamaları geliştirilir iken herhangi bir metin düzenleme programı kullanılabilir. Ancak hızlı ve pratik bir şekilde web uygulamaları geliştirmek için genellikle Visual studio veya Web Developer Express Edition programlarından birisi tercih edilir.

Visual Studio

Visual Studio kısaca Microsoft'un geliştirmiş olduğu bir derleyici programıdır. Bir IDE  (Integrated development environment)  dir. Microsoft Visual Studio programında C/C++ , VB.NET, C# , ve F# (Visual Studio 2010 itibariyle) gibi dillerde programlar yazılabilir . Genel olarak ele alındığında tasarımı oluşturmak için “sürükle bırak” yöntemi kullanılır. Bu da program yazmayı kolaylaştırır.

Express Edition

Visual Studio yüksek ücretle satılan bir program geliştirme aracıdır. Microsoft firması korsan kullanımı azaltmak C# veya .NET uyumlu başka dilleri henüz öğrenenleri düşünerek Express Edition adı verilen kısıtlı özelliklere sahip IDE'ler hazırlayıp dağıtmaya başladı. Visual Studio içerisinde bir çok dili barındırırken Express edition  sürümleri kullanılacak dile özeldir. Örneğin visutal studio ile c# da uygulama programı yazabileceğiniz gibi , aspx web uygulamaları vb. farklı programlar geliştirebilirsiniz  Expres edition için ise amacınıza uygun olan programı edinmeniz gerekmektedir. C# uygulaması geliştirecekler C# Express Edition programını edinmeleri gerekirken , Web uygulaması geliştirecek olanlar Visual Web Developer Express Edition sürümünü edinmelidirler.

Express Edition sürümleri aşağıda belirtilen microsoftun sitesinden  ücretsiz olarak indirilebilir. 

http://www.microsoft.com/visualstudio/tur/downloads

IDE: Tümleşik geliştirme ortamı (Integrated development environment), bilgisayar programcılarının hızlı ve rahat bir şekilde yazılım geliştirebilmesini amaçlayan; geliştirme sürecini organize edebilen; birçok araç ile birlikte geliştirme sürecinin verimli kullanılmasına katkıda bulunan araçların tamamını içinde barındıran bir tür yazılımdır.

 

Ekleyen:admin