PHP ile Neler Yapılabilir
 

Php Nedir ?

PHP, özellikle Web için tasarlanmış olan, sunucu taraflı çalışan bir script dilidir. 1994 yılında Ramus Lerdorf tarafından oluşturulmuş ve günümüze kadar bir çok kişi tarafından geliştirilerek güncellenmiştir. 2007′in Nisan ayı itibariyle dünya çapında ortalama 20 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. http://php.net/usage.php

PHP, Açık Kaynak (Open Source) tabanlı bir üründür. Yani kaynak koduna erişebilir, bunu hiçbir ücret ödemeden kullanabilir, değiştirebilir ve yeniden dağıtabilirsiniz.

PHP, kelime anlamı olarak ilk dönemlerde Personel Home Page (Kişisel Ana Sayfa) anlamına geliyordu. Ancak GNU adlandırma standartlarıyla uyumlu olacak şekilde PHP Hypertext Preprocessor olarak değiştirildi.

PHP׳nin ana sayfasına http://www.php.net/ adresinden erişebilirsiniz. Bu sayfada php güncel sürümlerini indirebilir , eklene yenilikler ve yapılan  değişiklikleri takip edebilirsiniz. Ayrıca kodlama sırasında da size yardımcı olacak çok iyi bir kaynak sitedir.

PHP ile HTML sayfalarınıza, her ziyaret edildiklerinde çalıştırılacak şekilde PHP kodlar ekleyebilirsiniz. Böylece statik tabanlı sayfalar yerine, dinamik olarak kullanabileceğiniz, yönetebileceğiniz, ziyaretçileriniz ile daha rahat iletişim kurabileceğiniz sayfalar oluşturabilirsiniz.

PHP, popüler işletim sistemlerinin hepsiyle çalışabilmesi, yüksek performansa sahip olması, bir çok farklı veritabanı sistemini kullanabilmesi, geniş kütüphane seçeneği , açık kaynak olması,  ücretsiz olarak kullanılabilmesi gibi durumlardan dolayı  popülaritesi oldukça yüksek olan bir script dilidir.

 

Ekleyen:admin