AMD Satılıyor mu?
07/12/2012

İntel'in büyük rakibi AMD finans sorunları nedeni ile 3. Çeyrekte yüzde 15 oranında işçi çıkartmasından sonra bankayla görüşmeler yaparak AMD nin geleceğini değerlendirdi. Bunun üzerine AMD CEO ‘su Rory Read resmi olarak yapmış olduğu açıklamada ”AMD nin ve yan ürün varlıklarının satışını hiçbir görüşme yapılmamıştır. Read'ın yaptığı açıklamanın her saat anlamları farklılaşıyor.

Açıklamasının ardından AMD sektör uzmanları, öngörüldüğü takdirde anlaşılırsa başka bir firmaya satılabilir açıklamasını yaptı. Taliplerin başında Arap ülkeleri başta geliyor, eğer şartlarda anlaşılırsa arap ülkesine satılma olasılığı yüksek gibi görünüyor.

Son birkaç yıla damgasını vuran akıllı telefon ve tabletler Ultra-mobil olarak dünyaya damgasını vurmuştu. AMD de akıllı telefonlar için çözüm sunamayınca bu açıdan dolayı son dönemlerde alıcı çekmekte sıkıntılar yaşadığı da bilinmekte. Firmanın maddi kaybından kaynaklanan yetenekli mühendislerini işten çıkarılmasıyla da oluşan boşluk AMD yi olumsuz yönde etkilemekte.

 

 

 

Highslide JS
Kaynak:http://www.bilisimhaber.com

Ekleyen:mehmet2219