Firefox Touch Projesi İptal Edildi!
25/03/2014

 

Mozilla'nın bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı "Windows 8 için Firefox Touch" projesi iptal edildi. Şubat ayında betası yayınlanan tarayıcının rafa kalkması bekleyenlerini şaşırttı.

 
 
 

Mozilla, uzun bir süredir geliştirdiği Windows 8 için Firefox Touchprojesini iptal ettiğini duyurdu. Tarayıcının ilk betası, Şubat ayı başlarında yayınlanmış ve Firefox kullanıcıları tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.Buradaki haberimizde ayrıntılarını sizlerle paylaştığımız gelişmeden sonra tarayıcının iptal edilmesi teknoloji çevrelerinde şaşkınlık yarattı.

Kaynaklar sınırlı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Firefox başkan yardımcısı Johnathan Nightingale, yeni tarayıcının rakipleri ölçüsünde kaynak sahibi olmadığını belirterek, Metro platformunda Firefox'un kullanıldığı diğer platformlar olan Windows, Mac, Linux ve Android'de olduğu gibi yardım alamadıklarını belirtti.

Sadece 1000 kişi test ediyordu

Geçtiğimiz ay başında betası yayınlanan tarayıcının çok az sayıda kişi tarafından kullanıldığını belirten Nightingale, masaüstü Firefoxsürümlerinin betalarını milyonlarca kişi test ederken, Firefox Touchbetasını test eden günde 1000 aktif kullanıcıdan fazlasını göremediklerini ifade etti.

Modern arayüzün benimsenmesi düşük

Modern arayüz benimsenme oranının henüz oldukça düşük olduğunu belirten başkan yardımcısı, Firefox'un daha fazla kullanıcının bulunduğu platformlara odaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727